Новият български филм на режисьора Ивайло Пенчев Като за последно“ се представя

...
Новият български филм на режисьора Ивайло Пенчев Като за последно“ се представя
Коментари Харесай

Ивайло Пенчев: В основата на едни добър филм е добрата история

Новият български филм на режисьора Ивайло Пенчев „ Като за последно “ се показва като премиерно заглавие на 25-ия София филм фест (юбилеен, хибриден), който се открива на 11 март. Това е третата комедия на Ивайло Пенчев след " Летовници " и " Корави старчета ". " В основата на едни добър филм е положителната история ", твърди режисьорът.

„ Като за последно “ към този момент бе показан с голям зрителски триумф на фестивала на българското игрално кино „ Златната роза “ през 2020 година и бе отличен с премията на публиката.

 Един от основните герои в „ Като за последно “ е възрастен, богат и прочут публицист, който предлага помощ на младо момиче, изпаднало в неволя, по нетрадиционен метод – предлага ѝ да се оженят... Това поражда поредност от комично-драматични събития, неуместни прекарвания на морския бряг, разкриващи човешките взаимоотношения. 

„ Като за последно “ е събрал съзвездие от обичани на български артисти – Васил Банов (в ролята на писателя), Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев - Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Милена Аврамова, Анастасия Ингилизова, Свежен Младенов, Любен Чаталов, Яна Маринова, Станимир Гъмов, като показва и млади гении – Тони Минасян и номинираната за „ Златен глобус “ Мария Бакалова.

 " Изключително леко се работи с Мария. Тя е надарено момиче. Яви се на кастинг в огромна конкуренция, само че в нея аз открих един характерен сексапил – не толкоз физическата хубост, колкото вътрешен подтик, нематериалност, има извънредно покъртителен взор. Има нещо извънредно в нея, което на мен персонално доста ми хареса. Мария Бакалова бе извънредно готова на фотоси, знаеше всичко по сюжета и мога да кажа, че е извънредно упорит човек – подготвена е да прави в случай че би трябвало и 1200 дубъла, до момента в който стане съвършено. "
 „ Рецептата за добър филм е да има история и тази история да бъде добре разказана. Рецептата е хората, които гледат историята, да си зададат въпроси, даже и да не намерят отговори във кино лентата. И да остане някакво възприятие у феновете. И то да бъде позитивно. Много ми се ще моите фенове да излизат от кино лентата с усмивка “, споделя Ивайло Пенчев за кино лентата.

Чуйте повече в звуковия файл.

Снимки – SFF
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР